Succesul e în fiecare, dar nu e pentru toţi

Încep prin a spune că acest articol este o continuare firească a celui în care am vorbit despre importanţa motivaţiei şi care poate fi găsit aici.

De ce spun că succesul e în fiecare, dar nu e pentru toţi? Ne naştem pentru a avea succes, pentru a fi cineva. Dar vedem totuşi că nu mulţi ating scopul pentru care s-au născut şi se plafonează. Acest lucru este din cauza slabei motivări, a mediului închis şi pesimist în care se învârt. Mulţi folosesc argumente precum: “Nu ai cum să faci ceva notabil cu o aşa clasă politică”  , “Sistemul e corupt şi uşile se deschid dacă ai pile”  , “Criza economică a pus stăpânire pe tot ce mişcă şi sistemul e îngheţat” etc.  Ai nevoie de mai puţin de 5 secunde pentru a găsi o scuză. Uneori e confortabil să alegi o scuză, dar îţi sapi propria groapă.

Dacă te-ai săturat să asculţi toate aceste scuze, atunci eşti un viitor om de succes şi articolul acesta chiar ţi se adresează. Dacă te complaci în astfel de clişee, atunci opreşte-te din citit. Da, sistemul politic poate nu e cel mai bun, poate e corupt şi unii intră în diverse domenii cu bani şi relaţii, dar cei buni nu au nevoie de aşa ceva. Dacă eşti bun şi dai totul în munca pe care o depui, oamenii vor apela la tine.

Gândirea pozitivă duce la o atitudine pozitivă care, în final, duce la rezultate pozitive. Pentru a fi un om de succes trebuie să petreci cel puţin 10.000 de ore muncind, fiecare efort pe care tu îl faci te pune deasupra celor care aprind grătare când tu stai la birou.

Nu trebuie să găsiţi în aceste articole un deliciu intelectual, ci pragmatism, motivare pentru a fi mai buni şi a face lucruri care nu vi se cer în speranţa de a vă afirma. SCOPUL ESTE CEL MAI IMPORTANT! Majoritatea oamenilor nu ştiu ce vor de la viaţă, iar succesul vine atunci când îţi clarifici bine scopul. Mintea trebuie antrenată pentru a identifica succesul!

Oamenii nu se nasc lideri, dar ei se nasc egali. Şi acesta e un principiu amintit chiar de Constituţie.  Toţi ne naştem la fel, dar ne deosebesc acţiunile pe care le facem în timpul vieţii. Condiţiile succesului sunt aparent simple, dar ascund o mare dificultate:

-identificarea lucrurilor pe care le facem foarte bine

-dedicarea a 80% din timp în care să facem numai aceste lucruri. Spun 80 şi nu 100 pentru că în restul de 20% trebuie să învăţăm lucruri noi şi trebuie să avem grijă de cei dragi.

Scriu aceste rânduri pentru că încerc să mă autodepăşesc, încerc să învăţ, pe cât posibil, lucruri noi în fiecare zi: chiar prin acest blog, învăţ să lucrez în Sony Vegas, Photoshop, totul pentru a putea aduce un plus de valoare când o să mă angajez. Dar le scriu, de asemenea, pentru a aduce aceste lucruri în faţa mai multor persoane şi, dacă aceste articole trezesc în voi dorinţa de a depune toată stăruinţa pentru a atinge succesul, atunci eu sunt mulţumit şi vom depune împreună acest efort. Vom creşte şi vom învăţa împreună.

Totul se face disciplinat şi cu paşi mici în fiecare zi. Exemple relevante avem în acest sens cazul Simonei Halep şi cel al lui Tiger Woods. Amândoi de la vârste foarte fragede au fost zi de zi pe teren, s-au antrenat şi succesul nu a întârziat să apară.

Cu cât înveţi mai multe şi ştii să faci mai multe, cu atât eşti plătit mai bine. Pare banal, dar multă lume uită acest lucru şi se mulţumeşte cu o autosuficienţă distrugătoare. În viaţă creşti sau mori. Nu există stagnare, nu e niciun punct în care învăţatul se opreşte.

În speranţa că aceste rânduri vă sunt folositoare, vă doresc mult succes!

Leave a comment